Само 48 часова на Крфу било је довољно да се реализују све планиране активности у оквиру манифестације "ДАНИ СРПСТВА НА КРФУ" . Пријеми код градоначелнице града и у удружењу крфског ГРЧКО-СРПСКОГ пријатељства, дружење са локалним становништвом након концерта Филхармоније на сеоском тргу села ЛИАПАДАС, посете "СРПСКОЈ КУЋИ" и "СРПСКОЈ РАДЊИ", ревијални фудбалски турнир ветерана ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - Београд, ФК БОРАЦ - Бањалука и ФК КЕРКИРА са Крфа (у знак сећања на пре 107.година одиграну утакмицу наших још недовољно опорављених младића и крфљана на "Велики четвртак" 1916.г), демонстрацију вештина чланова СВИБОРА, вече српске културе, уметности и гастрономије на централном крфском тргу "СПИАНАДИ", комеморације испред Спомен-маузолеја на острву ВИДУ и "ПЛАВОЈ ГРОБНИЦИ"...) и све то у само два дана на Крфу. А у обе ноћи спавало се тек толико колико је потребно да се мало одморите. Наравно да из пристојности нећу помињати колико је то укупно часова сна. Али ВРЕДЕЛО ЈЕ чак и по цену да уопште нисмо ни спавали.
Било је узвишено, величанствено и поносно бити СРБИН ова два дана на Крфу. Наравно да је увек част и задовољство бити СРБИН на Крфу, али ови дани су били посебни. Уосталом присуство заступника крфског епископа ТЕОДОСИЈА градоначелнице града Крфа госпође МЕРОПИ ИДРЕУ, председника градске Скупштине ДИМИТРИСА МЕТАЛИОНИСА и високих званица, али и њихово нескривено одушевљење виђеним и доживљеним још више "говоре" сами за себе о целокупној манифестацији.
А све ово организовано скоро до перфекције, не би било могуће, да није било наших најбољих "амбасадора" на Крфу:
председника крфског друштва грчко-српског пријатељства ЖЕЉКА ПОПОВИЋА, председника православно спортског удружења "СВЕТА СРБ (и) ЈА" ДИМИТРИЈА СТИКИЋА, неуморних чланова удружења крфског српско-грчког пријатељства НЕНАДА АМАНОВИЋ, РОЗИ ДИМОУ, ЂОРЂА и ТАТЈАНЕ ТЕШАНОВИЋ (свих четворо су и чланови нашег удружења потомака ратника из Љубовије), госп. ВЕЛИМИРА "ВЕЉЕ" МИХАЈЛОВИЋ власника туристичке агенције "ТАМО ДАЛЕКО" са Крфа и бројних других.
Из Србије су на "ДАНЕ СРПСТВА НА КРФУ" допутовали и у истима активно учествовали:
- тамбураши ЉУБИНКА ЛАЗИЋА из Старе Пазове,
- инструментално вокални састав "СВЕТИ СРБ и ЈА",
- представници СВИБОР-а (српске вештине борења) из Београда,
- председница удружења "ПРАВО У ЖИЦУ" госп. ИВАНА ИВАНОВИЋ и млади гуслар СТЕФАН ТОМОЊИЋ из Ужица,
- сниматељ МИЛАН ЛАКИЋ из Београда,
- вође пута ђакон ВЛАДИМИР РАДОВИЋ и у својству водича - историчара моја маленкост (хаџи СРЕТЕН ЦВЕТОЈЕВИЋ "Цвеле") из Љубовије,
Републику Српску представљали су:
АЛЕН ШАРЕНАЦ потпредседник Владе Републике Српске и министар здравља и социјалне заштите,
ЗЛАТАН КЛОКИЋ министар за европске интеграције и интернационалну сарадњу,
СЕЛМА ЧАБРИЋ из министарства за последицу, омладину и спорт,
ЉУБО НИНКОВИЋ председник Скупштине града Бањалуке,
ТОПИЋ ДРАГОСЛАВ шеф посланичког клуба СНСД у скупштини града,
ДАМИР ШПИЦА испред ветерана и екипа ветерана ФК Борац Бањалука,
ЈЕЛЕНА ЈОВАНОВИЋ шеф представништва Републике Српске у Грчкој.
У име свих нас који смо допутовали из отаџбине Србије и Републике Српске али и Срба из других градова широм Грчке, попут легенде ФК Црвена Звезда и Олимпијакос госп. ПРЕДРАГА ЂОРЂЕВИЋА који је из Атине допутовао са супругом и оба сина и не само допутовао, већ учествовао у свим активностима оба дана.
Морам да додам да су на Крф допутовала и тројица чланова нашег удружења потомака ратника "Браћа Рибникар" из Љубовије, који су се налазили на службеном путу у Северној Македонији али им није било тешко ни напорно да циљано превале дуг пут од С.Македоније до Крфа, придруже нам се и буду део манифестације "ДАНИ СРПСТВА НА КРФУ".
И на крају, сматрајући то великим признањем не само за мене лично, већ за наш САВЕЗ УДРУЖЕЊА ПОТОМАКА РАТНИКА СРБИЈЕ 1912-1920 и општинску организацију удружења потомака "Браћа Рибникар" Љубовија у целини, домаћини и организатори указали су ми посебну част као потпредседнику САВЕЗА и појединцу, доделом ПЛАКЕТЕ /за показано добродељство у узрастању љубави грчког и српског народа као и неговању сећања на јуначко дело наших ПРЕДАКА и пријатељства са крфљанима/ али и указаној части и поверењем да током манифестације"ДАНИ СРПСТВА НА КРФУ" и комеморације на Виду, одржим ИСТОРИЈСКИ ЧАС испред свете спомен костурнице наших славних предака.
У име свих чланова нашег САВЕЗА и наравно у своје лично име НЕИЗМЕРНО САМ ИМ ЗАХВАЛАН. Памтићу то заувек, као један од најемотивнијих ПОТОМАЧКИХ тренутака у мом овоземаљском животу.
Пише Проф. хаџи Сретен Цветојевић – Цвеле, потпредседник Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920. и председник Општинске организације Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920. "Браћа Рибникар" Љубовија.